Waarom

Onze maatschappij ontwikkelt zich razendsnel, morgen hebben wij andere benodigheden en wensen om goed te leven, andere eisen die wij stellen aan onze gebouwen waarin wij wonen en werken.
De huidige manier van vastgoedontwikkeling past eigenlijk niet meer bij de wereld van vandaag. Natuurlijke bronnen zijn niet onuitputtelijk, we hanteren een economisch systeem dat kwaliteit niet ten goede komt en gebruikerswensen zullen voortdurend onvoorspelbaar en wisselend zijn. Het is tijd om te zoeken naar nieuwe vormen van vastgoedontwikkeling die passen bij de wereld van morgen.

Wij voelen verantwoordelijkheid om de volgende stap te zetten en kunnen een verschil maken door te beginnen in ons eigen vakgebied. Wij vinden dat architectuur een voordeel zou moeten meebrengen voor de planeet: gebouwen die waarde scheppen. Wij geloven in een economisch systeem dat gaat over werkelijke waarde. Waarbij de keuze voor kwaliteit gunstiger wordt. De bouwsector is de grootste producent van afval. Wij willen zo ontwerpen dat afval niet meer bestaat. Door dat wat er al is, slimmer in te zetten.

De Sea Ranger Service heeft een scheepswerf nodig voor de bouw van hun eerste patrouilleschip. Wij zagen de kans om met deze bijzondere gebruikers een volledig circulair gebouw te realiseren en daarbij een vernieuwende ontwikkelvorm te testen. Op deze manier brengen we onze visie in de praktijk maar dagen we ook de bouwwereld uit om de volgende stap te zetten in de transitie naar een gezonde bouwsector.